Llibertat, democràcia i el respecte pels drets humans. Aquests són els valors fundacionals d'Europa. Valors que es van assolir amb gran cost. Valors que ara mateix estan sent atacats. Catalunya sempre ha estat al capdavant dels valors d'Europa. El nostre país sempre s'ha preocupat pels drets socials.

Aquesta és la raó per la qual hem creat una societat oberta formada per persones arribades d'arreu del món. Hem estat pioners en la lluita pels drets de les dones i en la creació de les més avançades escoles públiques. Ens manifestem massivament contra les guerres. Som Europa. Som els valors d'Europa. Creiem en el futur d'Europa.

El passat 1 d'octubre, el govern espanyol va desplegar forces policials per aturar el referèndum d'independència. Van assaltar col·legis electorals, colpejaren ciutadans joves i gent gran, i confiscaren urnes. Què crim havia comès aquesta gent? Anar a votar. El que està succeint a Catalunya no és un assumpte intern espanyol, sinó que afecta tots els ciutadans europeus.

Com hem arribat fins aquí?:

El 2006, els catalans van aprovar un nou Estatut d'Autonomia en referèndum, creant així un nou marc de relació política entre Catalunya i Espanya. Però, el 2010, el Tribunal Constitucional espanyol en va derogar la columna vertebral. Més d'1 milió de catalans protestaren pacíficament aquesta resolució, però el govern de Mariano Rajoy rebutjà qualsevol tipus de diàleg amb Catalunya.

A mesura que el suport a la independència es disparava, el Parlament català va decidir convocar un referèndum com el que havia tingut lloc a Escòcia.

El govern espanyol va considerar la votació il·legal i va enviar milers d'agents de policia per a confiscar paperetes, atacar despatxos de mitjans de comunicació favorables a la independència, tancar pàgines web que informaven sobre l'elecció i detenir més de dotze càrrecs del govern català sense cap ordre judicial.

L'1 d'octubre, mentre els catalans intentaven votar pacíficament, la policia espanyola va usar la força en un grau mai vist abans a cap estat membre de la Unió Europea. Malgrat la violència i les amenaces, van aconseguir votar 2,3 milions de persones, de les quals el 90% van pronunciar-se a favor d'una Catalunya independent.

Els representants espanyols, incloent-hi el Rei, no han condemnat la violència policial i amenacen amb mesures més severes si els catalans continuen tractant d'aconseguir la seva llibertat.

Som ciutadans europeus igual que tu i necessitem la teva ajuda per a defensar la llibertat i la democràcia. Si us plau, no miris cap a una altra banda. Comparteix aquest vídeo amb els teus amics i representants polítics.

Ajuda Catalunya. Salva Europa

Comparteix el vídeo Comparteix el vídeo Comparteix el vídeo